Unit 8 trong sách tiếng Anh lớp 10 với chủ đề The story of my village sẽ hỗ trợ cho những em những kỹ năng ngữ pháp giờ Anh cùng từ vựng cơ bạn dạng để chuẩn bị tốt cho các kỳ thi tiếp theo.

Unit 8 vào sách tiếng Anh lớp 10 với chủ thể The story of my village sẽ cung ứng cho các em những kỹ năng và kiến thức ngữ pháp giờ Anh và từ vựng cơ bản để chuẩn bị tốt cho các kỳ thi tiếp theo.

Bạn đang xem: Keyboard

*

Học giờ đồng hồ Anh từng ngày cùng xephangvanban.com

Bài tập giờ đồng hồ Anh lớp 10 có đáp án chuẩn

UNIT 8: THE STORY OF MY VILLAGE

I. Underline the sound for the letter(s) in bold.

1. Road

/aʊ/

/əʊ/

11. Goes

/aʊ/

/əʊ/

2. Town

/aʊ/

/əʊ/

12. Follow

/aʊ/

/əʊ/

3. Throw

/aʊ/

/əʊ/

13. Couch

/aʊ/

/əʊ/

4. Around

/aʊ/

/əʊ/

14. Towel

/aʊ/

/əʊ/

5. House

/aʊ/

/əʊ/

15. Phone

/aʊ/

/əʊ/

6. Though

/aʊ/

/əʊ/

16. out

/aʊ/

/əʊ/

7. over

/aʊ/

/əʊ/

17. Told

/aʊ/

/əʊ/

8. Mountain

/aʊ/

/əʊ/

18. Shoulder

/aʊ/

/əʊ/

9. Marrow

/aʊ/

/əʊ/

19. Boat

/aʊ/

/əʊ/

10. Drought

/aʊ/

/əʊ/

20. Crowd

/aʊ/

/əʊ/

II. Complete the passage with the suitable words from the box.

Preserved housed labourers outbuildings

Village life community fields

In most of Europe, farmers’ home and (1)…………are generally located within a village, và tools and animals are (2)…………there. Every morning, the farmers and farm (3)…………leave their (4)…………to work their land or tend their animals in distant (5)…………and return lớn the village at the kết thúc of the day. Social (6)………… is thus centripetal; that is, it is focused around the (7)…………center, the village. Only in certain parts of Quebec has this pattern been (8)…………in North America.

III. Turn each direct speech statement into indirect speech with tense changes.

1. ‘I knew nothing about the problem.’

She protested………………………………………………………………………….

2. ‘Oh, I’m too hot.’

He moaned……………………………………………………………………………

3. ‘I’ve never worked so hard before.’

Our decorator remarked……………………………………………………………

4. ‘I like your coat, I’m looking for one like that myself.’

She told me…………………………………………………………………………..

5. ‘Careful! You’ll fall through the ice.’

I warned him………………………………………………………………………….

6. ‘You must be home by 9 o’clock.’

She said……………………………………………………………………………….

7. ‘John left here an hour ago.’

She told me……………………………………………………………………………

8. ‘I easily beat everyone else in the race.’

He boasted…………………………………………………………………………….

9. ‘I’ve been spending a lot more time with my children.’

He mentioned…………………………………………………………………………

10. ‘Jim’s arriving at our house tomorrow.’

She told me……………………………………………………………………………

11. ‘You can stay in my house when I am on holiday.’

Jim told us……………………………………………………………………………

12. ‘I’m sorry I couldn’t come khổng lồ visit you last summer’

Mary said……………………………………………………………………………..

13. ‘I was sure I’d left it here.’

He said………………………………………………………………………………..

14. ‘I grew these carrots myself.’

He told me……………………………………………………………………………

15. ‘I must say that at first I was confused by the question.’

She confessed………………………………………………………………………..

IV. Report these questions using a wh, if or whether-clause, as appropriate.

1. ‘Are you enjoying yourself?’

He wanted to lớn know……………………………………………………………………

2. ‘What’s the weather like?’

She asked me………………………………………………………………………….

3. ‘Does Ann always go khổng lồ church on Sundays?’

He wondered………………………………………………………………………….

4. ‘What does Frank do for a living?’

I wanted khổng lồ know……………………………………………………………………...

5. ‘Have you seen John recently?’

She asked me………………………………………………………………………….

6. ‘Has Debbie been working here long?’

He wanted to lớn know…………………………………………………………………

7. ‘Why is Maria crying?’

She wondered…………………………………………………………………………

8. ‘What kind of holiday has Marco had?’

We wanted lớn know…………………………………………………………………..

9. ‘Did you study hard for the exam?’

She wondered………………………………………………………………………...

10. ‘How long bave you both been living here?’

They inquired………………………………………………………………………...

11. Will Ted & Alice be at the party?’

She asked us………………………………………………………………………...

12. ‘What did you think of the performance yesterday?’

She asked me………………………………………………………………………...

13. ‘Who were you looking for?’

He asked me………………………………………………………………………...

14. ‘Are meals included in the price, or not?’

He asked me………………………………………………………………………...

15. ‘How can I solve the problem?’

I wanted lớn know……………………………………………………………………

V. Complete the sentence to report what was said, using the verb in brackets và a to-infinitive clause. If necessary, địa chỉ cửa hàng an appropriate object after the verb.

1. ‘Would you lượt thích to come on a picnic with us?’ (invite)

He……………………………………………………………………………………...

2. ‘Please don’t tell anybody what happened.’ (ask)

He……………………………………………………………………………………...

3. ‘If you don’t give me a pay rise. I’ll resign.’ (threaten)

He……………………………………………………………………………………...

4. ‘Can I borrow your pencil?’ (ask)

He……………………………………………………………………………………...

5. ‘I’ll finish the work by the over of this week.’ (promise)

He……………………………………………………………………………………...

6. ‘You ought to take a break, Andrew.’ (advise)

He……………………………………………………………………………………...

7. ‘Don’t forget to lớn go to the supermarket after work.’ (remind)

He……………………………………………………………………………………...

8. ‘Stay away from me.’ (warn)

He……………………………………………………………………………………...

9. ‘If you can’t find anyone else, I’ll drive you to lớn the airport.’ (volunteer)

He……………………………………………………………………………………...

10. ‘Why don’t we sing a few songs?’ (suggest)

He……………………………………………………………………………………...

VI. Choose the correct answer to lớn complete each sentence.

1. She reassured me that she…………the card.

a. Had posted

b. Has posted

c. Was posting

d. Posts

2. When I was little, my father gave me some advice. He said………..to the strangers.

a. I shouldn’t talk

b. That shouldn’t talk

c. Don’t talk

d. That I don’t talk

3. ‘Should we turn left or go straight?’ ‘Hmm, I’m not sure which way…………

a. Vày we turn

b. Lớn turn

c. Should we turn

d. It turned

4. She…………her holiday in Finland.

a. Said me about

b. Told about

c. Said about

d. Told me about

5. I don’t know why Susan didn’t go to lớn the meeting. She said…………

a. She will definitely go.

b. She was definitely going.

c. She had definitely gone.

d. She is definitely going.

6. The librarian asked us………….so much noise.

a. Don’t make

b. Not make

c. Not making

d. Not to make

7. Somebody forgot this hat. I wonder………….

a. Whose is this hat.

b. Whose hat this is.

c. Whose hat is.

d. Is this whose hat.

8. ‘I’m taking my driving kiểm tra tomorrow.’

When I saw Rachel, she said………….

a. She was taking her driving test the next day.

b. She is taking her driving demo the following day.

c. I was taking my driving kiểm tra tomorrow.

d. She was taking the driving kiểm tra tomorrow.

9. ‘Whose composition haven’t we heard yet?’

The teacher asked us to tell her………….

a. Whose composition we haven’t heard yet.

b. Whose composition we hadn’t heard yet.

c. Whose composition hadn’t we heard yet.

d. Whose composition we hadn’t heard yet?

10. ‘Why don’t you join us for coffee, Don?’

After the movie, we asked Don………….

a. Would he join us for coffee.

b. Why he didn’t join us for coffee

c. To join us for coffee.

d. Join us for coffee.

11. ‘You look beautiful in that dress.’

Last night she told me………….

a. You look beautiful in that dress.

b. You looked beautiful in that dress.

c. I’ll look beautiful in this dress.

d. I looked beautiful in that dress.

12. ‘What did your grammar teacher want lớn talk to you about?’

‘I did badly on the last test. She………….studied for it.’

a. Said why hadn’t I

b. Said why I hadn’t

c. Asked why hadn’t I

d. Asked why I hadn’t

13. ‘Hi Bob. Did you take the job?’

Bob’s friend asked him………….

a. Did he take the job.

b. Whether you took the job.

c. If he had taken the job.

d. Had he taken the job.

14. ‘Today is the happiest day of my life.’

At the reception last night, the groom said………….

a. Today was the happiest day of my life.

b. That day was the happiest day of my life.

c. Yesterday was the happiest day of his life.

d. Today is the happiest day of his life.

15. ‘Weather patterns change.’ Experts now say that………….

a. Weather patterns changed.

b. Weather patterns are changing

c. Weather patterns had changed.

d. Weather patterns change.

VII. Put a circle round the letter of the correct word or words to use in each blank.

According khổng lồ the recent survey, most Chinese in Hong Kong preferred khổng lồ work for Americans. They said that during the past ten years or so American businesses (1) …………well và were very friendly. Almost all of them who had worked for Americans said they (2)…………happy in their work.

They were then asked (3)…………they liked working for American bosses. Most replied (4)…………they were usually fair, kind, friendly & generous.

When asked whether (5)…………working for British bosses, however the Chinese (6)…………that the British bosses were too strict và proud.

The survey (7)………….among 200 Chinese managers and advanced business students in Hong Kong. Most of the people (8)………….said that the working conditions were also much better in American companies.

When managers were asked (9)………….they often conducted business, they replied that they (10)………….to tea houses. A few people said that (11)…………. Business with Americans over lunch at expensive khách sạn restaurants.

1. A. Pay

b. Will pay

c. Are paying

d. Paid

2. A. Are

b. Will be

c. Have been

d. Were

3. A. That

b. If

c. About

d. Why

4. A. Lớn

b. That

c. If

d. About

5. A. Did they like

b. They liked

c. They did like

d. Liked they

6. A. Answer

b. Will answer

c. Answered

d. Have answered

7. A. Conducted

b. Was conducted

c. Has conducted

d. Was conducting

8. A. Interview

b. Khổng lồ interview

c. Interviewed

d. Interviewing

9. A. Where

b. When

c. How

d. If

10. A. Are going

b. Have gone

c. Went

d. Will go

11. A. They had often done

b. They often had done

c. Had they often done

d. Often had they done

VIII. Choose the correct form of the verbs lớn complete these sentences.

1. If I………….the bus this afternoon, I’ll get a xe taxi instead.

a. Miss

b. Will miss

c. Missed

d. Had missed

2. We’ll have to lớn go without John if he………….soon.

a. Won't arrive

b. Will arrive

c. Arrives

d. Doesn’t arrive

3. They…………your money if you haven’t kept your receipt.

a. Won’t refund

b. Didn’t refund

c. No refund

d. Not refund

4. If I make some coffee, …………the cake?

a. Do you cut

b. Will you cut

c. Are you cutting

d. Don’t you cut

5. If you…………your homework, I…………you watch TV.

a. Won’t do/ let

b. Did/ won’t let

c. Don’t do/ won’t let

d. Won’t do/ don’t let

6. If you want lớn see clearly, you…………your glass.

a. Wear

b. Will wear

c. Would wear

d. Must wear

7. If you’re scared of spiders, …………into the garden.

a. Won’t go

b. You won’t go

c. Don’t go

d. Not go

8. If I…………time tonight, I…………the novel I’m reading.

a. Will have/ finish

b. Have/ will finish

c. Have had/ will finish

d. Have/ have finish

9. If it…………next week, we…………plant the vegetables.

a. Rains/ won’t be able to

b. Will rain/ aren’t going to

c. Rains/ aren’t going to

d. Will rain/ don’t plan

10. Get me a glass of lemonade if you…………to the kitchen.

a. Go

b. Will go

c. Have gone

d. Went

11. …………your computer if I’m careful?

a. Will I use

b. Vị I use

c. Use I

d. Can I use

12. I…………angry if it…………that you are wrong.

a. Will/ turns out

b. Am/ will turn out

c. Won’t be/ turned out

d. Will be/ turns out

13. If you…………this switch, the computer…………on.

a. Press/ comes

b. Will press/ comes

c. Press/ can come

d. Have pressed/ will come

14. If you…………with the computer, I’ll put it away.

a. Will finish

b. Have finished

c. Had finished

d. Finished

15. If Matthew is going to a job interview, he…………a tie.

a. Will

b. Can wear

c. Should wear

d. Might wear

IX. Look at the information in brackets and complete the sentences using if or when & a verb in the present simple.

1. (I may see Tom tonight.) If I see Tom. I’ll tell him the news.

2. (Melanie is coming soon.) …………………..can you let het in, please?

3. (The alarm will ring soon.) …………………..we all have to leave the building.

4. (I might feel better tomorrow.) …………………..I’ll stop the video.

5. (This film finishes at ten.) …………………..I’ll stop the video.

6. (The plan may not work.) …………………..we’ll have khổng lồ think of something else.

7. (I’m going shopping this evening) …………………..I’ll buy some food.

8. (You might hear some news) …………………..can you ring me immediately?

9. (I’ll get home tonight) …………………..I’ll make myself an omelette.

10. (It might stay fine) …………………..I’ll probably go for a walk later on.

X. Choose the right alternative.

1. If anyone phones/ will phone, tell them I’ll be/ am back at 11:00.

2. I’ll phone you when/ if I get trang chủ from work.

3. We can hire a minibus if there’ll be/ there are enough people.

4. Brian looks very different now. When/ If you see him again, you don’t/ won’t recognize him.

5. If they will get/ get married, they will probably more/ probably move khổng lồ France.

6. If you’ll leave/ leave now, you’ll be/ are home in two hours.

7. There won’t be/ aren’t enough chairs if everybody will come/ come.

8. Don’t worry if/ when I’m late tonight.

9. You have to/ will have to lớn take a taxi trang chủ if you want/ will want to lớn leave now.

10. If/ when they don’t come soon, I’m not going to lớn wait

XI. Choose the one option – a,b,c or d – that best completes the passage.

The country and the city have advantages and disadvantages. People in the country live in more beautiful (1)……………They enjoy peace & quiet, and can vày their work at their own (2)……………because no one is in a hurry. They live in larger, more comfortable houses, and their (3)……………are more friendly, và ready lớn help them when they need it. However, their life can be (4)……………and they can be (5)……………, a long way from the nearest town, (6)……………is a serious problem if they are ill or have lớn (7)……………children to lớn school.

The thành phố has all the (8)……………the country lacks, but it also has a lot of disadvantages. Cities are often ugly & (9)……………; they not only have bad air but are also noisy. Everyone is always in (10)……………and this means that people have no time khổng lồ know each other and make friends.

1. A. Scenery

b. Surrounding

c. Sightseeing

d. View

2. A. Step

b. Way

c. Pace

d. Ability

3. A. Neighbors

b. Families

c. Children

d. Villagers

4. A. Exciting

b. Interesting

c. Monotonous

d. Tiresome

5. A. Isolated

b. Divided

c. Shut off

d. Kept away

6. A. This

b. That

c. What

d. Which

7. A. Get

b. Take

c. Collect

d. Let

8. A. Aids

b. Benefits

c. Services

d. Provision

9. A. Polluted

b. Pollution

c. Polluting

d. Pollutant

10. A. Quickly

b. Rush

c. Leisure

d. Haste

XII. Complete each of the following sentences, using the words given.

Dear Jane,

1. I/ very pleased/ hear/ you/ be here/ next weekend

…………………………………………………………………………………………...

2. Since/ this/ first/ you/ come/ my house/ you/ have/ difficulty/ find/ the way.

…………………………………………………………………………………………...

3. I/ write/ tell/ how/ get/ my house/ Roston Station.

…………………………………………………………………………………………...

4. Well/ after/ you/ come/ the station/ walk/ Robinson Road.

…………………………………………………………………………………………...

5. Keep/ walk/ past/ market/ office building.

…………………………………………………………………………………………...

6. When/ reach/ Park Road/ turn left/ walk/ past/ school/ your left/ mall/ your right.

…………………………………………………………………………………………...

7. My house/ toward/ end/ Park Road/ opposite/ small park.

…………………………………………………………………………………………...

8. It’ll/ you/ about twenty minutes/ walk/ my house/ station.

…………………………………………………………………………………………...

9. If/ you/ any trouble/ get/ my place/ call/ me/ this phone number 509 45673.

…………………………………………………………………………………………...

10. Look/ see/ you soon.

…………………………………………………………………………………………...

Love,

*

Luyện tiếng Anh mỗi ngày

ĐÁP ÁN:

I.

1. Road

/aʊ/

/əʊ/

11. Goes

/aʊ/

/əʊ/

2. Town

/aʊ/

/əʊ/

12. Follow

/aʊ/

/əʊ/

3. Throw

/aʊ/

/əʊ/

13. Couch

/aʊ/

/əʊ/

4. Around

/aʊ/

/əʊ/

14. Towel

/aʊ/

/əʊ/

5. House

/aʊ/

/əʊ/

15. Phone

/aʊ/

/əʊ/

6. Though

/aʊ/

/əʊ/

16. out

/aʊ/

/əʊ/

7. over

/aʊ/

/əʊ/

17. Told

/aʊ/

/əʊ/

8. Mountain

/aʊ/

/əʊ/

18. Shoulder

/aʊ/

/əʊ/

9. Marrow

/aʊ/

/əʊ/

19. Boat

/aʊ/

/əʊ/

10. Drought

/aʊ/

/əʊ/

20. Crowd

/aʊ/

/əʊ/

II.

1. Outbuildings

3. Labourers

5. Fields

7. Community

2. Housed

4. Village

6. Life

8. Preserved

III.

1. She protested she knew/ had known nothing about the problem.

2. He moaned he was too hot.

3. Our decorator remarked he had never worked so hard before.

4. She told me (that) she liked my coat và (she) was looking for one like it herself.

5. I warned him he would fall through the ice.

6. She said (that) I must/ had lớn be home by 9 o’clock.

7. She told me (that) John left/ had left there an hour before.

8. He boasted he easily beat/ had easily beaten everyone else in the race.

9. He mentioned he had been spending a lot more time with his children.

10. She told me (that) Jim was arriving at their house the next day/ the following day.

11. Jim told us (that) we could stay in his house when he was on holiday.

12. Mary said (that) she was sorry she couldn’t come lớn visit me/ us last summer

13. He said (that) he was sure he’d left it there.

14. He told me (that) he grew/ had grown those carrots himself.

15. She confessed at first she was confused/ had been confused by the question.

IV.

1. He wanted to lớn know if/ whether I was enjoying myself.

2. She asked me what the weather was like.

3. He wondered if/ whether Ann always went lớn church on Sundays.

4. I wanted to know what Frank did for a living.

5. She asked me if/ whether I had seen John recently.

6. He wanted khổng lồ know if/ whether Debbie had been working here/ there long.

7. She wondered why Maria was crying.

8. We wanted to lớn know what kind of holiday Marco had had.

9. She wondered if/ whether I studied/ had studied hard for the exam.

10. They inquired how long we had both been living here/ there.

11. She asked us if/ whether Ted & Alice would be at the party.

12. She asked me what I though/ had though of the performance the previous day.

13. He asked me who I was looking for.

14. He asked me if/ whether meals were included in the price.

15. I wanted to know how I could solve the problem.

V.

1. He invited me/ us khổng lồ come on a picnic with them.

2. He asked me not khổng lồ tell anybody what happened/ had happened.

3. He threatened to lớn resign (if I didn’t give him a pay rise).

4. He asked lớn borrow my pencil.

5. He promised to finish the work by the end of this/ that week.

6. He advised Andrew to take a break.

7. He reminded me to lớn go khổng lồ the supermarket after work.

8. He warned me lớn stay away from him.

9. He volunteered to lớn drive me lớn the airport (If I couldn’t find anyone else).

10. He suggested singing a few songs.

VI.

1. A

2. A

3. B

4. D

5. B

6. D

7. B

8. A

9. B

10. C

11. D

12. D

13. C

14. C

15.d

VII.

1.d 2.d 3.d 4.b 5.b 6.c 7.b 8.c 9.a 10.c 11.a

VIII.

1. A

2. D

3. A

4. B

5. C

6. D

7. C

8. B

9. A

10. A

11. D

12. D

13. A

14. B

15. C

IX.

2. When Melanie comes

7. When I go shopping this evening

3. When the alarm rings,

8. If you hear some news

4. If I feel better tomorrow

9. When I get home tonight

5. When this film finishes

10. If it stays fine

6. If the plan doesn’t work

X.

1. Phones – ‘ll be

6. Leave – ‘ll be

2. When

7. Won’t be - come

3. There are

8. If

4. When – won’t

9. Will have to - want

5. Get married – will probably move

10. If

XI.

1. B 2. C 3. A 4. C 5. A 6. D 7. B 8. C 9. A 10. D

XII.

Dear Jane,

1. I’m very pleased khổng lồ hear that you’ll be here next weekend.

2. Since this is the first time you come khổng lồ my house, you may have some difficulty finding the way.

3. I’m writing lớn tell you how khổng lồ get lớn my house from Roston Stat.ion.

4. Well, after you come out of the station, walk into Robinson Road.

5. Keep walking past the market và the office building.

6. When you reach Pank Road, turn left và walk past the school on your left and the mail on your right.

7. My house is toward the over of Pank Road, opposite a small park.

8. It’ll take you about twenty minutes lớn walk to my house from the station.

9. If you have any trouble getting lớn my place, call me at this phone number: 50945673.

Xem thêm: Hai Nước Có Sản Lượng Điện Cao Nhất Đông Nam Á C Nước Đông Nam Á

10. Looking forward to seeing you soon.

Love,

Download bài tập giờ đồng hồ Anh 10 kèm đáp án không thiếu thốn tại đây. Bên cạnh ra, các em rất có thể tham khảo các khóa học tập phát âm giờ đồng hồ Anh, ngữ pháp tiếng Anh, giao tiếp tiếng Anh trên trang xephangvanban.com để học giờ Anh mỗi ngày nhé.